129 induló küzdött, a 30 fokos hőségben a drift versenyen!

Interjú Béres Szabolccsal

Interjú Béres Szabolccsal

Hajóka: Az országban több helyen megdőlt a meleg rekord, ennek ellenére sok versenyzőtök volt?

 

Béres Szabolcs: Máriapócson az induló versenyzők rekordja dőlt meg , mivel 129 pilóta állt rajthoz ezen a hétvégén.

 

Hajóka:  Hány kategóriában?  

 

Béres Szabolcs: A régebbi technikáért rajongóknak ott voltak a Ladák, akik a friss, erősebb versenygépekért vannak oda, azoknak ott voltak a több száz lóerős driftautók, amin belül Street/SemiPro és Pro kategória van.

 

Hajóka: Nézzük elsőre a Street kategóriát? Erős verseny volt?

 

Béres Szabolcs: Igen népes volt a Street drift versenyzők mezőnye, hiszen a magyar pilóták mellett román és szlovák versenyzők is érkeztek erre a futamra, hogy meghódítsák a máriapócsi katlant. Street kategóriában 19 pilóta állt rajthoz, és egy nagyon tehetséges versenyző állhatott fel végül a dobogó legfelső fokára, Lovász Gábor személyében. ( 2. Ionescu Horia,  3. Kálmánci Balázs,  4. Jacsó Péter lett).

 

Hajóka: Nem volt könnyű dolguk a Semi-Pro pilótáknak sem?

 

Béres Szabolcs: Fel kellett kötni a gatyájukat! A 11 magyar induló mellett 5 külföldi driftversenyző is rajthoz állt. De ezen a hétvégén Semegi Józsefet nem lehetett megállítani, a nézők még az esti pro futamok alatt is az ő nevét kántálták. (2. Ramona Rusu,  3. Kiss András,   4. Helgert Tamás lett).

 

Hajóka: A magyar profi pilótákat is komoly ellenfeleik akadtak?

 

Béres Szabolcs: Őket ezúttal olyan versenyzők hívták ki, mint az M6-tal induló szlovák Norbert Kovacik, a Skyline volánja mögött ülő Podar Alexandru és a  Lengyelországból érkezett Marcin Banowicz.

 

Hajóka: Mi lett a vége, győztek a Magyar betyárok?

 

Béres Szabolcs: Grózinger Zsolti kemény csaták árán a döntőben, legyőzte Marcin Banowiczot, így a hétvége legjobbjainak sorrendje így a következőképpen alakult:

 1. Grózinger Zsolt,  2. Marcin Banowicz,  3. Norbert Kovacik,  4. Ládi Attila

 

Hajóka:  A szezon véget ér még iskolakezdés előtt, de mi lesz addig ?

Béres Szabolcs:  A következő futam nem más lesz, mint a sokak által olyannyira várt Trackwood Augusztus 21-22-én, ahol a magyar pilóták és az EEDCmezőny legjobbjai mérik majd össze tudásukat.

 

Hajóka : Egy jó tanács olvasóinknak, a Trackwoodot ne hagyd ki, soha!

 1

www.drifting.hu