11 magyar érem a Bocskain

Csütörtökön a negyeddöntőkkel folytatódott az 58. Bocskai István ökölvívó emlékverseny, mely versenynapon nem kevesebb, mint 14 magyar bokszoló húzott kesztyűt, s túlzás nélkül állíthatjuk, remekül szerepelnek a magyarok az év egyik legnagyobb megmérettetésén.

A debreceni rendezvény az idei esztendőben a sportág egyik legrangosabb eseménye, különösen, ha az európai versenynaptárt vesszük alapul, amelyre egyébként a Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ) törekedett is.

A válogatott alapemberei közül az olimpiai és világbajnoki ötödik, Európa-bajnoki bronzérmes Harcsa Zoltán (75 kg) az egyiptomi Haszan Abdinnal remek meccset vívott, s végül 3-0-s pontozással nyert, míg a kétszeres Eb-harmadik Varga Miklós (60 kg) a belga Miko Khatchtryant verte szintén 3-0-ra.

A 75 kg-osok között három magyar is lesz a pénteki elődöntőkben, miután Kabai Károly orosz, Bugyik Imre pedig litván riválist legyőzve jutott be a legjobb négy közé. A fináléba kerülésért mellettük az 56 kg-os Szőrös Márk és Gálos Viktor, a 60 kg-os Gálos Roland, a 64 kg-ban szereplő Nyéki Georgián, a 69 kg-ban érdekelt Darányi Zsolt, a szupernehézsúlyú Bernáth István (+91 kg), illetve a csütörtökön nem szerepelt Ungvári István (49 kg) lép majd szorítóba pénteken.

Kalucza Norbert (56 kg), Harcsa Norbert (81 kg), Nagy Bence (81 kg) és Deél Szabolcs (91 kg) kikapott a nyolc között, így számukra véget ért a verseny. A magyar mérleg összesen 11 érem.

A debreceni Hódosi Imre Sportcsarnokban zajló 58. Bocskai István Ökölvívó Emlékversenyen idén 18 ország 106 versenyzője húzott kesztyűt.

A pénteki elődöntők magyar vonatkozású párosításai

49 kg: Ungvári István – Erzhan Zhomart (kazah)

56 kg: Szőrös Márk – Gálos Viktor

60 kg: Varga Miklós – Magomed Gabl (orosz)

60 kg: Gálos Roland – Shurdelis Edgardas (litván)

64 kg: Nyéki Georgian – Manoj Kumar (AIBA)

69 kg: Darányi Zsolt – Alfonso Di Russo (olasz)

75 kg: Kabai Károly – Bugyik Imre

75 kg: Harcsa Zoltán – Szvedivicz Arkadius (lengyel)

+91 kg: Bernáth István – Nazarjan Roben (belga)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*