​Technikai gondok mellett is csak hajszálon múlt az elődöntő

indulHétvégén Németországban, az Esteringen állt rajthoz Luigi az FIA Rallycross Világbajnokság Super1600-as Európa-bajnoki futamán. A hétvége nem indult jól Luigi számára, mert egy elektronikai alkatrész miatt szombaton szinte vakon kellett vezetnie. Az autó semmilyen visszajelzést nem adott számára, így nem lehetett gyorsan menni a pályán, óvni kellett a motort és a váltót. Vasárnap éjjel megérkezett a cserealkatrész, és már az első kifutásnál látszott, hogy Luiginak ott a helye a legjobbak között, hiszen hamar több pozíciót is javított, és közel került az elődöntőbe jutáshoz:

– Sajnos a szombati nap rányomta bélyegét az egész hétvégére – meséli Luigi – egy mindössze 20 eurós alkatrész miatt nem tudtam rendes tempóban autózni, ráadásul szombaton a szervóm is tönkrement, amit a csapat csak hatalmas munka árán tudott megjavítani. A technikai sport ilyen, minden főbb alkatrészből van tartalékunk, de két komplett autónk sajnos nincs, így igazából vasárnap kezdtem csak el gyorsan menni, de még így is bejuthattam volna az elődöntőbe, ha az utolsó kifutásnál az orosz pilóták nem kezdenek el megint roncsderbizni. Engem kilöktek, visszaestem az ötödik helyre a futamban, ahonnan már nem lehetett feljutni az élre. Ezzel együtt nem bánkódom, a tempónk ismét jó volt, s legalább kijöttek a hibák az autón, amiket most megjavít a csapat, és hétvégén Olaszországban az első perctől kezdve tudok majd versenytempóban autózni. Nagyon bízom benne, hogy minden összeáll végre, és ott leszek az elődöntőben, utána pedig akár a döntőben is.

Luigi most hétvégén tehát Olaszországban, Franciacortában folytatja a versenyzést az FIA RX Vb Super1600-as Európa-bajnokságában, melyről a SportKlub vasárnap este 22.15-től közvetít összefoglalót.