Szilveszter Rallye: Show Time!

Spread the love

Ugyan az az igazi, ha bajnoki pontokért és helyezésekért zajlik a küzdelem, de sok szurkoló talán a decemberi „buli” futamokat várja a legjobban, mert valamiért a Mikulás és a Szilveszter Rallyek-on mindig nagyobb a mezőny, oldottabb a hangulat. Arról nem is beszélve, hogy látványosabb is a küzdelem, mert nincs igazi tét, ezért a pilóták is sokkal felszabadultabbak, jobban mernek nyélen menni. A murvát már kipipáltuk, így most az aszfaltos rali show következik december 27-29.-én!

szilveszter_6_20160107_1462984310

A Mikulás Rallye-n elért abszolút ötödik hely komoly lökést adhat a Maricsek Miklós – Notheisz Ivett kettősnek a 2017-es szezonra, de a váci pilóta most is a földön jár és szerényen, a helyén kezeli a veszprémi eredményt.

„Sportolók vagyunk, épp ezért nem szabd elbillennünk és nem dőlhetünk hátra a Mikulás Rallye-n nyújtott teljesítményünk miatt. Ugyan olyan komolyan készülünk a Szilveszter Rallye-ra, mint bármelyik versenyre, sőt, talán épp a veszprémi ötödik hely az, amiért kettőzött figyelemmel és a lehető legalaposabban felkészülve vágunk neki a 2016-os év utolsó versenyének. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy a murva után aszfalton is fel tudjuk-e venni a küzdelmet az élmezőnnyel. Az biztos, hogy a saját ritmusunkban fogunk autózni, átgondoltan, precízen, ahogy tettük azt az elmúlt 8-10 hónapban. Arra koncentrálunk majd, hogy meglegyen az a ritmus, mint legutóbb Veszprémben, és kihozzuk azt a Mitsubishiből, amit tud az autó. Ha ez sikerül, akkor én maradéktalanul elégedett leszek a verseny végén, függetlenül az elért eredménytől.”

Osváth Péter és Csáki Richárd nem levezetni érkezik a Hungaroringre, hanem épp ellenkezőleg. A Mitsubishis páros úgy tekint a Szilveszter Rallye-ra, mit a 2017-es bajnokságot megelőző felkészülési időszak első állomására.

„Hosszú évek után ismét rajthoz állok a mogyoródi futamon. A téli nagy revízió előtt még egyszer csatasorba állítjuk a Lancert, hogy aztán apró darabokra szedjük és felújítsuk az utolsó csavarig. A tréningen a pályákat becsülettel feldolgozzuk majd és azt hiszen nem árulok el nagy titkot azzal, hogy nekem a külső, tempósabb részek jobban tetszenek, azok inkább ralisabbak. Bízom benne, hogy nem fog esni a hó, mert szöges gumit nem lehet használni és legutóbb, mikor indultam a Szilveszter Rallye-n, pont esett és megfelelő abroncs nélkül élvezhetetlen volt. Akkor elrajtoltunk, mentünk előre 5 métert és nekicsúsztunk a palánknak. Szóval a hideg nem probléma, de ha lehetne kérni, hó ne legyen, mert különben egy kínszenvedés lesz a verseny.”

Az ifj. Cseh Vilmos – Németh Gergely kettős az elmúlt három évben kétszer is dobogóra állhatott a Szilveszter Rallye-n, ennek ellenére a darnózseli pilótának nincsenek vérmes elvárásai magukkal szemben.

„Az élmezőny versenyzői nagyon belakták az R5-ös autókat és ezeket a technikákat nem lehet egy lapon említeni a mi N csoportos Mitsubishinkkel, ezért nyilván nem is fogunk olyan eredményt elérni, mint 2013-ban, vagy 2014-ben. A Szilveszter Rallye előtt nem nyúltunk hozzá a kocsihoz, nem piszkáltunk bele, nem kapott nagyobb szűkítőt sem. Nehéz lesz labdába rúgni, ezt mi is tudjuk. Nincsenek hiú reményeink, hogy megnyerjük a versenyt, de azért szeretnénk tisztességesen helyt állni. Megpróbáljuk és meglátjuk majd, hogy mire lesz elég a teljesítményünk. Ha nem tudunk a dobogóért vagy az előkelő pozíciókért harcolni, akkor biztos, hogy buli versenyként fogjuk kezelni a Szilveszter Rallye-t, akkor tuti, hogy megyünk keresztbe-hosszába és csak a nézőknek fogunk autózni!”

 

Comments are closed.