Szél Bernadett lehet az LMP új parlamenti frakcióvezetője

Spread the love

Szél Bernadett lehet az LMP új parlamenti frakcióvezetője, ahogy a párt másik társelnöke, Hadházy Ákos az MTI-nek fogalmazott: “ez lenne a logikus lépés”.

    Ezt erősítette meg az MTI-nek a képviselőcsoport éléről február 16-tól távozó Schmuck Erzsébet is, hozzátéve: feltehetően frakcióvezető-helyettesként folytatja a parlamenti munkát.
    Szél Bernadett társelnök mindezt nem erősítette meg – ahogy Ikotity István sem -, csupán annyit mondott: akkor nyilatkoznak a sajtónak erről, ha a frakció öt tagja erről tárgyalt és döntést hozott.
    A képviselőcsoport ötödik tagja, Sallai R. Benedek úgy fogalmazott: ha Szél Bernadett vállalja a jelölést, ő nem indul, mivel alkalmasnak tartja a társelnököt arra, hogy képviselje a frakciót, a pártot.
    Schmuck Erzsébet a távozásáról az MTI-nek annyit mondott: radikális változtatásokat tart szükségesnek a párt területi szervezeteinek erősítése érdekében, neki pedig ebben komoly tapasztalatai vannak a civil tevékenységei révén. Szerinte ezen a területen többet tehet, mint frakcióvezetőként, az a funkció ugyanis számos adminisztratív feladatot tartalmaz, a politikai súlya pedig egyre kisebb.
    Hadházy Ákos társelnök reményét fejezte ki, hogy Schmuck Erzsébet döntésének hatásai már ősszel érezhetőek lesznek.
    A Magyar Nemzet írta meg kedden, hogy távozik az LMP ötfős frakciójának éléről Schmuck Erzsébet.

Forrás:MTI

 

 

Comments are closed.