Summer Slam Days

Spread the love

A Tilos Rádió és a Margó fesztivál szervezésében, június 6-tól elindul a Summer Slam Days, ami egy nagyszabású slam fesztivál.

A három nap alatt, három különböző helyszínen ismerkedhet meg a közönség a műfajjal és annak hazai és nemzetközi képviselőivel. Az esemény június 6-án a Mika Tivadar Mulatóban indul SlamFactory néven, a Margó Fesztivál nyitónapján. A helyszínen két nyelvű (magyar-angol) workshopon, kötetlen beszélgetésen, videózáson vehetnek részt az érdeklődők, a koordinációt a SlamPoetry Budapest végzi. Az esemény fő témája a poetryslam és a spokenword elterjedése és mai helyzete, különös tekintettel a V4 területekre. Emellett a vállalkozó kedvűek színpadra állhatnak saját költeményeikkel az esti Open Mic keretében.

Grzegorz Bruszewski és Jan Pawel Kowalewicz

Grzegorz Bruszewski és Jan Pawel Kowalewicz

A fesztivál június 7-én folytatódik a Tilos Maratonnal, ami a Tilos rádió évente megrendezett adománygyűjtő hete a Dürer-kertben. Délután 17.30-kor élő rádiós közvetítés lesz a helyszínről (“V4″ Slam Radio Act), amelynek során Gyukics Gábor beszélget a vendégekkel, akik többek között ad hoc slamact-eket is előadnak az éterben. A sorozat fénypontja az este 10-kor kezdődő TILOS SLAM – V4 Showcase és verseny lesz, amelyre komoly performansszal készülnek mind a négy ország képviselői. Ezután jön a nagyszabású, hazánk első vonalas slammereit felvonultató verseny, amelynek témája a “Függetlenség lesz.

Mavrák Kata (Hugee)

Mavrák Kata (Hugee)

A Summer Slam Days záró eseménye június 8-án a SlamSchoolPoetry, amely az Akvárium Klubban kap helyet, ahol az Irodalmi Jelen szervezésében középiskolások versengenek slam szövegeikkel a fődíjért. Az országos verseny 15 résztevője előzetes kiválasztáson esett át, így garantáltan igényes előadásokat és izgalmas küzdelmet kísérhetnek figyelemmel a látogatók.

A programok ingyenesek.