Siófok is ünnepel A magyar dal napján

Spread the love

Csatlakozik A magyar dal napja kezdeményezéshez Siófok. A várossá avatásának 50. évfordulóját ünneplő legnagyobb Balaton-parti településen népszerű helyi előadók adnak ingyenes koncerteket vasárnap.

    A Fő téren 19 órakor kezdődő eseményen a Blokk Együttes, az Egerszegi Akusztik, valamint a The FreakEnd játszik régi és új magyar slágereket, tisztelegve a hazai könnyűzene és a jubiláló város előtt. Különlegesség, hogy a három formáció nemcsak külön-külön, hanem együtt is színpadra lép – olvasható a szervezőknek az MTI-hez eljuttatott tájékoztató anyagában.
    Utaltak rá: A magyar dal napját Presser Gábor hívta életre tíz évvel ezelőtt. Az esemény országossá vált, 2015. óta azonban nincs központi koordinációja, a csatlakozó települések maguk szerveznek programokat.
    A szervezők felhívták a figyelmet arra, hogy Siófok számos érdekes programmal várja még a látogatókat szeptemberben. A jövő héten Tibet kincsei címmel különleges szobrokat bemutató kiállítás nyílik a Kálmán Imre Kulturális Központban, a tárlathoz filmvetítések, ismeretterjesztő előadások és meditáció is kapcsolódik.
    Szeptember 15-én a műemléki védettséget élvező víztoronyba látogathatnak el az érdeklődők, este a Kálmán Imre Kulturális Központban kakaóval, kaláccsal kínálják, és “hálózsákos filmvetítésre” invitálják a családokat.
    Szeptember 26. és 27. között kerül sor a Jazzencia & Swingmania elnevezésű zenei eseményre, amelyen Szűcs Gabi koncertjével a fiatalon meghalt népszerű énekesnő, Amy Winehouse előtt tiszteleg, Náray Erika és zenekara pedig válogatást ad elő az izraeli Madonnaként emlegetett Ofra Haza dalaiból.
    Szeptember utolsó hétvégéje a hagyományok jegyében telik. Szeptember 29-én a Szent Mihály napi ünnepségen a Fő téren népi játszóház lesz, majd fellép a Somogy Táncegyüttes és a Palmetta Zenekar, este pedig látványos tűzzsonglőr- és lézershow, illetve közös tábortűz zárja a programokat.
    Szeptember 30-án Benedek Elek születésnapján a kulturális központban ismét megrendezik a népmese napját kézműves foglalkozásokkal, népdalkoncerttel és mesemondással – olvasható a szervezők tájékoztatójában.

Forrás:MTI

 

 

Comments are closed.