Simon Miklós irányítja Vad Ninetta felkészülését

Spread the love

kajak

Vad Ninetta személyében megvan az első versenyző, akinek az Angliából hazatérő sikeredző, Simon Miklós lesz a trénere. A négyszeres világbajnok kajakos és edzője a Vasasban lelt otthonra, mindketten nagyobb csapatban és tokiói olimpiai szereplésben gondolkodnak.

- Néhány hete kiderült már, hogy a Vasasban folytatja, de akkor még nem szeretett volna beszélni az új edzőjéről…..

- Azóta pont került az ügy végére, lezárultak a tárgyalások. Simon Miklós lesz az edzőm, akivel közösen vágunk neki a következő négy évnek, aminek nem titkolt célja, hogy kijussak a tokiói olimpiára.

- Hogyan került a képben Önnél Simon Miklós, aki eddig az angol női négyes felkészülését irányította?

- Simon Miklóst a második válogató után kerestem meg, amikor biztossá vált, hogy már nem juthatok ki a riói olimpiára, akkor kezdtünk el beszélgetni a jövőről. Úgy alakult, hogy sokmindenben egyetértettünk és láttam rajta, hogy a közös munka lehetősége legalább annyira érdekli, mint engem. Azóta is nagyon sokat beszélgetünk, és közösen próbálunk rájönni az elmúlt időszakban elkövetett hibáimra, hogy javítani tudjuk azokat.

- Ketten dolgoznak majd, vagy csapatban?

- Nekem fontos, hogy olyan csapattal készülhessek, ahol igazi versenyhelyzeteket tudunk teremteni egymásnak. A részletekről még folynak a tárgyalások, de nagyon jók a kilátásaink, bízom benne, hogy erős csapatunk lesz. A Vasassal egyébként már közösen tárgyaltunk és az edzőmmel együtt mindketten náluk találtuk meg azt a profi és stabil hátteret, amire szükség van a nyugodt felkészüléshez.

- Mikor indul a közös munka az új edzőjével?

- Tulajdonképpen már elindult. Szeptember elején kezdtem el a következő idényre a felkészülést, amit már „Simi” edzésterve alapján végzek, többnyire egyedül, mert az angliai szerződéséből adódóan neki még vannak kötelezettségei. De szerencsére volt már több alkalom, amikor az ő irányításával edzhettem. Ezekből kiindulva, nagyon várom, hogy elkezdjük a napi közös munkát.

- Milyen célokat tűztek ki maguk elé?

- Hosszútávon az olimpiai részvétel a legfontosabb, ehhez szükséges, hogy az egyes teljesítményem javuljon. Mivel az erőmmel nem nagyon volt probléma eddig sem, ezért leginkább a technikám változtatására helyezzük majd a legnagyobb hangsúlyt.

 

Comments are closed.