Orbán Balázs a gödi Samsung-gyárról: „túl sok az eszkimó, kevés a fóka”

Spread the love

2020-05-26 20:39:00

Orbán Balázs a gödi Samsung-gyárról: „túl sok az eszkimó, kevés a fóka”

A KATA-kedvezmények is június végéig szólnak. A kiemelt magyar cégeknél a veszélyhelyzet végéig marad a honvédségi irányítás.

Portálunk is beszámolt róla, hogy a kormány a tegnapi ülésén döntött arról, hogy törvényjavaslatot nyújt be a Ház elé, és ennek elfogadásával a veszélyhelyzet, a különleges jogrendi állapot megszűnik Magyarországon.

Az egyik törvényjavaslat a koronavírus-törvény hatályon kívül helyezése és a veszélyhelyzet megszüntetése, a másik törvény pedig átmeneti szabályokat tartalmaz.

A Miniszterelnökség miniszterhelyettese az ATV Egyenes Beszéd című műsorában arról beszélt, hogy azért volt szükség a felhatalmazásra, hogy az életvédelemmel, munkahelyvédelemmel és egészségvédelemmel kapcsolatos döntéseket meg tudják hozni. Orbán Balázs szerint, azoknak, akik azt feltételezték, hogy nem fogják visszavonni a különleges felhatalmazást, bocsánatot kéne kérniük.

Az adókedvezményekkel kapcsolatban arról szólt az államtitkár, hogy a KATA-kedvezmények június végéig szólnak, júliustól a megszokott adózással találkoznak az emberek.

A kijelölt cégeknél a veszélyhelyzet végéig maradnak a Honvédelmi Irányító Törzsek.

2021-es költségvetés

A 2021-es költségvetés a gazdaságvédelem költségvetése a járványügyi készültség fenntartásával – erről Varga Mihály pénzügyminiszter beszélt, amikor átadta Kövér László házelnöknek a 2021-es költségvetés tervezetét. Karácsony Gergely Facebook-oldalán arról írt: az önkormányzatok számára „kivéreztetést” jelent a kormány költségvetési javaslata.

Orbán Balázs a költségvetéssel kapcsolatban arról beszélt, hogy összefogott az ország, mindenki kivette a részét a költségvetési átcsoportosításban. Az államtitkár szerint az önkormányzatoktól azt kérték, hogy 1-1,5 százalékban vegyék ki a részüket ebben, ez ellen viszont „csak az ellenzéki önkormányzatok vezetői emeltek szót”. Arra a kérdésre, hogy Karácsony Gergellyel miért nem egyeztettek azt mondta: a következő hetek a költségvetés megtárgyalásáról és annak elfogadásáról fognak szólni.

Különleges gazdasági övezetek

A kormány a koronavírus-járvánnyal összefüggésben különleges gazdasági övezetté minősítette át a gödi Samsung gyárat. Orbán Balázs úgy fogalmazott a gödi Samsung-gyár körül kialakult vitáról: „túl sok az eszkimó, kevés a fóka”.

atv.hu

 

Comments are closed.