Nehéz versenyre számítok

Spread the love

Szeptember 19-21-én a 8. Nova Gorica ralin láthatjuk versenyautóban ismét a Juhász Csaba – Juhász Zsolt testvérpárt.

Juhasz5

Csabával készített interjút olvashatják.

Újra együtt a Mitropa Ralin Zsoltival. Most épp Szlovéniában álltok rajthoz, mégpedig egy Peugeot 208 R2-vel. Ebben a bajnokságban jó pár autóval vettetek már részt, most miért is esett egy Peugeot R2-re a választás?

- A Nova Gorica és a Bassano Rally között csak egy hét szünet van, ami nagyon rövid idő. Nem akartuk kockáztatni a Bassano Rallys indulást azzal, hogy ha valami történik a szlovén futamon a Clioval, akkor az idő rövidsége miatt nem tudnánk indulni az olasz futamon. Ezért bérelünk most egy első kerekes autót erre a futamra. A Berényi Racing-gel már dolgoztunk együtt, ezért esett rájuk a választás.

152 versenykilométer vár rátok. Pénteken egy Shakedown-nal kezdtek ugye?

- Igazából csak szokni lehet egy kicsit az autó mozgását, viselkedését. Sokat nem fogunk rajta állítani az idő rövidsége miatt.

Szombatra nem kevesebb, mint tizenhárom gyorson kell megküzdenetek a sporttársakkal. Kint milyen gumival és üzemanyaggal mentek?

- Ez a kocsi utcai benzinnel megy, ezen nem változtattunk. Gumit pedig Pirellit használunk, a Mez-Mol Kft. támogatásával. Hogy milyen keveréket teszünk fel, azt majd meglátjuk.

 Juhasz3

Ismerős pályák várhatóak, vagy újakat is berakott a rendező?

- Két évvel ezelőtt indultam itt a Megane-nal, ugyanazok a pályák vannak most is. Technikás nehéz szakaszok. Nehéz versenyre számítok.

Tizenhét R2-es versenyautó van a nevezési listán kategóriátokban. Mi is a cél ezen a versenyen számotokra?

- Célba érni, és minél több pontot szerezni a Mitropa Kupában.

Hajósi Miklós

 

Comments are closed.