Minden idők legtöbb nevezésével indul a 40. Országos Borverseny

Spread the love

Május 21-én és 22-én Kecskeméten rendezi a 40. Országos Borversenyt a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT). 908 tétellel 262 hazai borászat nevezett az ország legnagyobb ágazati rendezvényén. A jubileumát ünneplő borverseny szakmai rangját emeli, hogy az újabb rekord mennyiségű nevezett tételt egy 60 fős hazai és nemzetközi bírálókból álló testület minősíti.

A szőlész-borász szakmai önkormányzat az idei évben a Kunsági borvidéket választotta a verseny házigazdájának, követve azt a hagyományt, mely szerint minden évben más hazai borvidék ad otthont a versenynek.

„Az Országos Borverseny nem egy borverseny a sok közül, hanem A Borverseny.” – mondta Légli Ottó a HNT elnöke nyitó beszédében. „Az Országos Borverseny bírálói között borkereskedők és sommelier-k mellett neves borászok vesznek részt: az év bortermelői mellett fiatal, tehetséges magyar borászok is meghívást kaptak.”

A 2019-es Országos Borverseny kategóriái:

- a legjobb fehérbor

- a legjobb rozébor

- a legjobb vörösbor

- a legjobb gyöngyözőbor

- a legjobb pezsgő

- a legjobb természetes édes bor

- a legeredményesebb borászat

- a legjobb biobor

- a legjobb illatos fehérbor

- a legjobb nagy száraz fehérbor

- a legjobb Kékfrankos vagy arra alapozott házasítás

- a rendezvény támogatók különdíjai

A kétnapos bírálati folyamatot követően 2019. június 25-én a 40. Országos Borverseny díjkiosztó gáláján fogja megtudni a szakmai közönség és hazai borkedvelők, hogy mely borászatok, milyen tételei lesznek az ágazat legnagyobb hazai megmérettetésének győztesei.

 

Comments are closed.