Lóversenysport az üzletember szemével

Spread the love

Évszázados hagyomány elevenedik meg július 3-5. között a Kincsem Parkban – a Derby és Gasztroangyal Fesztivál szórakozást, kikapcsolódást és különleges ízeket ígér. A rendezvényen idén először találkozik a tradicionális lóversenysport és a magyar gasztronómia. A lóverseny azonban nem csupán szórakozás, hanem egy nagy múltú sport, ahol a futamok alkalmával komoly pénzösszegek forognak kockán és a versenylovak értéke is igen magasra rúghat. Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze és Hlatky-Schlichter Hubert üzletember meséltek a rendezvény kapcsán kötődésükről a lóversenyhez és a lovakhoz.

Hlatky-Schlichter Hubert családjában is találkozik a gasztronómia és a lovak iránti szeretet. Az étteremtulajdonos édesapja ugyanis rajong a lovakért: lovardát vezet, lovaglást oktat, gyerektáborokat szervez és régebben versenyzett is. „Én megyek hozzá lovagolni, ő jön hozzám egy jót enni” – mesélte Hubert, a KIOSK, a Babel és a Terasz éttermek tulajdonosa.

„Öt éves voltam, amikor édesapám lovakkal kezdett foglalkozni. Azt követően rendszeresen ültem én is lovon, a lovaglóülést előbb sajátítottam el, mint a szép háttartást” – mondta el az üzletember. „Húsz éves koromig rendszeresen lovagoltam hobbiból. Akkoriban sokat segítettem a lovardában és rendszeresen látogattam a lóversenyeket is, ahol sokszor édesapám is indult. Volt egy nagyon gyors versenylovunk, Merán, aki csak úgy repült a pályán”.

Bodrogi Gyula színművész családja szintén érdekelt a vendéglátóiparban is. „A lóversenyeket jó közösségi fórumnak tartom, amelyek alkalmával akár jó üzleti kapcsolatok is köttethetnek” – mondta el a Nemzet Színésze. „8-10 éves lehetett a fiam, amikor kivittem egy lóversenyre, ahol minden futamot megjátszott, de nem volt túl szerencsés” – nosztalgiázott Bodrogi Gyula, aki egyébként szereti a lóversenysportot, a futamokat a televízióban szokta követni. „A Titánia, Titánia, avagy a dublőrök éjszakája című film forgatása alkalmával dolgoztam egy szürke lóval. Én egy házban voltam, a lónak az ablakon kellett benézni. Én idomítottam a lovat egy-két szem kockacukor segítségével, így nem volt nehéz elérni, hogy végrehajtsa a feladatot” – mesélte a színművész.

 

Hlatky-Schlichter Hubert véleménye is az, hogy a lovaglás és a lóverseny segíthet az üzleti kapcsolatok alakításában. Ő is néha kilátogat még egy-egy eseményre, alkalmanként lovagol is. Elmondta, hogy szerinte a lovaglás is, mint minden más közösségi sportesemény összekovácsolja az embereket, a tereplovaglás során bizalmi kapcsolat alakul ki a résztvevők között, így szolgáltat jó lehetőséget az üzleti kapcsolatok ápolásához. „A lóverseny is jó helyszín egy-egy üzleti beszélgetéshez, de persze az attól is függ, hogy az egyének személyisége mennyire nyitott.”

 

Július 3-5. között a Derby és Gasztroangyal Fesztiválon rendezik meg a 101. Magyar Ügetőderbyt és a vasárnapi 93. Magyar Derbyt. Mindkét napon hatalmas lesz a tét: a két verseny összdíjazása 10, valamint 14 millió forint!

 

Comments are closed.