Laller – „Csak az elvégzett munkában hiszek!”

Spread the love

Horváth Lajos – Laller, Tereprally versenyző Fotó: Juhász Melinda

Horváth Lajos – Laller, Tereprally versenyző
Fotó: Juhász Melinda

Egy rövid pauza után Bulgáriában folytatódik tovább Horváth Lajos felkészülése. A Dakarra készülő váci motoros természetesen két verseny között sem unatkozott, egy jótékonysági rendezvény fővédnöki teendőit látta el, valamint szponzori meghívásoknak tett eleget.

Holnaptól azonban újból a versenyzésé a főszerep, a Quebeck Laller Racing Team ásza ismét külhonban húzza majd a gázt. A bolgár Baja futam a FIM sorozat részeként az Európa bajnoki értékelésbe is beleesik, így jó erőpróbának ígérkezik a Hungarian Baja világkupa állomás előtt!

„Három nap alatt 526 kilométert fogunk teljesíteni. Pénteken indítunk a prológgal, majd szombaton és vasárnap le is toljuk az össztávot. Ebből mindössze 30 km zajlik majd aszfalton, a többi terep, földút és jó minőségű murvás talaj – legalábbis ezt ígérik a szervezők. A román-bolgár határtól startol majd el a mezőny, mindössze 100 km-re Bukaresttől. A cél most is a felkészülés a nagy versenyre, így az eredmény másodlagos. Versenyszituációban napi lebontásban 126 – 274 – 126 távot kell megcsinálni, ezért úgy gondolom, a bolgár rally remek edzési lehetőség lesz!

 Laller 2

Továbbra is azt tartom a legfontosabbnak, hogy minél több rutinnal vértezzem fel magam. Bulgáriában is a monotonnak tűnő, „mindennap ugyanúgy teszem a dolgom a külvilág teljes kizárásával” vezérelvét követem. Ez a kulcs egy hosszú távú kihívásra történő felkészülés során, és én csak az elvégzett munkában hiszek!” – mondta el a már Bulgáriában tartózkodó Dakaros.

Az előző hétvégét is a nyeregben töltötte Laller, a Duna Maratont teljesítette. Régi vágya volt ez a megmérettetés, és ha még csak kerékpárról van is szó, minden két keréken töltött pillanat segíti az elmondottak megvalósításában. A Dakarig vezető út hosszú, de már az első lépéseken túl van a pilóta, és a Hungarian Baja után minden felgyorsul majd. „Versenyről versenyre haladunk, felépített koncepció szerint!” –  zárta mondandóját elszántan Horváth.

 Laller 3

 

Írta: Tóth Krisztián Márk

 

 

Comments are closed.