Koronavírus – Az Egyesült Államokban azonosították a negyedik megbetegedést

Spread the love

Az Egyesült Államokban azonosították a negyedik megbetegedést, amelyet a koronavírus okozott – jelentette be vasárnap a kaliforniai Los Angeles megye egészségügyi hivatala.

A koronavírus új törzse, amelyet a WHO 2019-nCoV-nak nevezett el, először a kínai Vuhanban jelent meg 2019 decemberében. Országok, ahonnan jelentettek vagy észleltek megbetegedéseket; A nCoV-2019 vírus tünetei és terjedése

A koronavírus új törzse, amelyet a WHO 2019-nCoV-nak nevezett el, először a kínai Vuhanban jelent meg 2019 decemberében. Országok, ahonnan jelentettek vagy észleltek megbetegedéseket;
A nCoV-2019 vírus tünetei és terjedése

    A beteg nemrégiben tért vissza a kínai Vuhanból, jelenleg kórházban ápolják. Nevét és azt, hogy a megye melyik városában ápolják, nem hozták nyilvánosságra.
    Közleményében az egészségügyi hivatal hangsúlyozta, hogy nincs közegészségügyi vészhelyzet, járványra sem kell készülni.
    Kaliforniában ez az első koronavírusos megbetegedés, az Egyesült Államokban pedig a negyedik.
    Kedden diagnosztizálták az első, új típusú koronavírusos tüdőgyulladást, egy harmincas éveiben járó amerikai férfinál, akinek a nevét nem hozták nyilvánosságra. Az északnyugati Washington államban lévő Seattle városától mintegy 30 kilométernyire északra fekvő Everett kórházában ápolják, az orvosi jelentések szerint állapota kielégítő. Pénteken Chicagóban jelentették be, hogy egy hatvanas éveiben járó nőt kezelnek e betegséggel, csütörtökön este pedig Texasban kezdtek meg egy, a betegség tüneteit mutató páciens alapos kivizsgálását.
    Az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) pénteki közleményében tudatta: jelenleg 22 tagállamban, összesen 63 gyanús esetet vizsgálnak.

Forrás:MTI

 

Comments are closed.