Kettős győzelmet aratott a MINI az FIA Cross Country Világkupa magyarországi futamán

Spread the love

A Dunántúlon megrendezett csapadékos, sáros és sziklás megmérettetésen a brit prémiumgyártó két MINI John Cooper Works Rally versenyautóval képviseltette magát, Joan „Nani” Roma és Jakub „Kuba” Przygonski pedig mindkét gépet toronymagasan a dobogó két legfelső fokára vezette fel.

P90317873-2018-hungarian-baja-joan-nani-roma-esp-alex-haro-esp-mini-john-cooper-works-rally-x-raid-team-5-11-0-2048px

2018. augusztus 9-12. között rendezték meg hazánkban az FIA Cross Country Világkupa idei nyolcadik megmérettetését. A jubileumi, immáron tizenötödik Hungarian Baja csapadékos időjárással és sárral borított erdős, sziklás, murvás tereppel fogadta az indulókat. A MINI és elsőszámú motorsport-partnere, az X-raid istálló két MINI John Cooper Works Rally versenyautóval képviseltette magát a veszprémi Óváros téren elrajtoló futamon, Joan „Nani” Roma és Jakub „Kuba” Przygonski párosával a volánok mögött.

A szombat éjszakai célnál a brit prémiummárka spanyol versenyződuója, Joan „Nani” Roma és Alex Haro ünnepelhetett a leghangosabban, miután a három etapból álló hétvége mindegyik megmérettetésén az első háromban végzett, toronymagasan megszerezve ezzel a magyarországi verseny abszolút győzelmét. Joan „Nani” Roma ráadásul duplán ünnepelhetett, hiszen a mostani futamgyőzelemmel sikerült megismételnie öt évvel ezelőtti, 2013-as diadalát.

A spanyol duó mindvégig fej-fej mellett versenyzett a második MINI John Cooper Works Rally volánjánál helyet foglaló Jakub „Kuba” Przygonski és Tom Colsoul párosával. A lengyel pilótát végül 16 másodperccel Joan „Nani” Roma után intették le a célban, amellyel a MINI kettős győzelmet aratott, toronymagasan megelőzve a mezőny egészét: a harmadik helyezett közel 10 perces hátránnyal gurult fel a dobogó harmadik fokára. Fantasztikus eredményével Jakub „Kuba” Przygonski továbbra is stabilan őrzi első helyét az FIA Cross Country Világkupa pilóták közötti abszolút éves pontversenyében.

„Nagyszerű érzés újra megnyerni ezt a futamot és ismét a versenyautóban ülni. Kuba elképesztő teljesítményt nyújtott, hihetetlenül gyors pilóta. Néhány nappal a Silk Way Rally után kifejezetten nehéz meló volt ismét felvenni a Baja tempóját, de rendkívül boldogok vagyunk, hogy ilyen jól sikerült. A csapat fantasztikus munkát végzett, Alex oldalán minden kilométer kiválóan sikerült a MINI John Cooper Works Rally-ban, és ez a legfontosabb” – nyilatkozta Joan „Nani” Roma a célban.

„Kellően trükkös futam volt, jó sok felcsapó vízzel és sárral. Óriásit meccseltünk Nanival és majdnem sikerült legyőznünk őt, fantasztikus élmény volt. Dakar-győztesként Nani hatalmas versenytapasztalattal bír, így roppant megtisztelő számomra, hogy az oldalán versenyezhetek. A MINI John Cooper Works Rally hibátlanul működött, és noha az utolsó szakaszon sokat kockáztattunk, végül megérte. A pontversenyben is jól állunk, a következő futamot ráadásul az otthonomban, Lengyelországban rendezik” – fogalmazott Jakub „Kuba” Przygonski.

Az FIA Cross Country Világkupa 2018-as versenynaptára

2018. február 16-18.: Baja Russia

2018. március 9-10.: Dubai International Baja

2018. március 24-29.: Abu Dhabi Desert Challenge

2018. április 17-22.: Qatar Cross-Country Rally

2018. május 27 – június 2.: Rally Kazakhstan

2018. június 21-24.: Italian Baja

2018. július 20-22.: Baja Spain

2018. augusztus 9-12.: Hungarian Baja

2018. augusztus 30 – szeptember 2.: Baja Poland

2018. október 3-9.: Rallye Oilibya du Maroc

2018. október 25-27.: Baja Portalegre 500

Comments are closed.