Ingyen parkolás a betegekhez kiszálló orvosoknak

Spread the love

A DK törvénymódosítást nyújtott be annak érdekében, hogy a háziorvosok és asszisztenseik ingyen parkolhassanak, ha beteghez mennek.

Az Orbán-kormány a legalapvetőbb dolgokban sem segíti ma a háziorvosokat. Ha egy háziorvosnak ki kell mennie a betegéhez, mert az nem tud elmenni hozzá, akkor parkolódíjat kell fizetnie. Az ingyenes parkolásuknak alapvető dolognak kellene lennie: a rendőrök sem fizetnek parkolást, a tűzoltók sem fizetnek parkolást és a mentősök sem fizetnek parkolást, miért pont a háziorvosoknak vagy a szociális munkásoknak kellene? A mai Magyarországon nem engedhetjük meg, hogy arra menjen el a háziorvosaink ideje, hogy ingyenes parkolóhelyet keresnek addig, amíg embereket is elláthatnának.
A Demokratikus Koalíció törvénymódosítást nyújtott be, hogy a háziorvosok, és asszisztenseik ingyen parkolhassanak, ha beteghez mennek. A DK szerint ugyanezt a jogot meg kell adni a szociális munkásoknak is. Ha a kormány teljesen alkalmatlan a kormányzásra és nem tudja megoldani a háziorvoshiányt, és a szociális munkások helyzetén sem tud javítani, legalább ne akadályozza őket a munkájukban. A DK szerint az európai magyaroknak jár, hogy ha bajuk van, akkor az orvos vagy az asszisztense minél hamarabb, költségek nélkül tudjon hozzájuk kimenni.
László Imre
országgyűlési képviselő, volt kórházigazgató, egészségügyi szakpolitikus

 

 

Comments are closed.