Húspult az Auchanban

IMG_0786

Fotó: Juhász Melinda

Ha van választási lehetőség az előre becsomagolt, vagy a pultban lévő hús között választani, általában a vásárló a pultot választja, mert az a képzet él bennünk vásárlókban, hogy a pultban lévő a frissebb.

A soroksári Auchanban mindkét választásra van lehetőség, ám meglehetősen meglepő megoldással. A húsos pultban sertés és marha bő választéka, ám egy húsdaráló van és ugyanazzal a mérleggel mérik. Ugyanazzal a darálóval darálják a marhát, amivel korábban a sertést, így a két hús vegyül. A mérleg le van fóliázva, de papír nélkül mérik mindkét húst, ugyanazon a felületen. Ezt látva a vásárló egy közepes nagyságú darab húst választott, hogy ne kelljen vágni a korábban sertést szeletelő késsel, kérve, hogy ne helyezze zacskó nélkül a mérlegre, erre a hentes egy laza mozdulattal rádobta a kiválasztott húst a műanyag vágódeszkára, amelyen azt megelőzően egy darab sertés pihent…Ezt a mozdulatsort ki lehetett volna hagyni, egyszerűen csak a zacskóval benyúlni a húsért úgy, ahogy a zsemlét választjuk…Vajon miért nem értjük egymást?

IMG_0837

Fotó: Juhász Melinda