Hazai filmek a hétvége legnézettebb műsorai között

Spread the love

Két magyar film is bekerült a köztévé szombati és a vasárnapi nézettségi toplistájának felsőházába. A Makk Károly rendezte Mit csinált felséged 3-tól 5-ig? című 1964-ben készült vígjátékot Psota Irén és Darvas Iván főszereplésével 190 ezren nézték szombaton. Vasárnap egy 1939-es alkotás, a Tökéletes férfi című magyar romantikus film Jávor Pállal a főszerepben 236 ezer nézőt ültetett szintén a Duna Televízió képernyője elé. A hétvége legnézettebb műsora a Gasztroangyal volt a köztévé műsorán, 507 ezer néző követte Borbás Marcsi legjobb gasztro-kalandjait.
Az M3 csatorna legnézettebb műsora a Volt egyszer egy Vadnyugat című western volt, az örök klasszikusnak 146 ezer nézője volt vasárnap este, az M2 a 6-tól 20 óráig tartó műsorsávban a 4-12 évesek körében pénteken a közönségarányt tekintve első helyen végzett a gyerekcsatornák között, szombaton negyedik, vasárnap pedig harmadik volt. A Grimm legszebb meséi – A kis hableány volt a hétvége legnézettebb gyermekeknek szánt műsorszáma az M2 csatornán, 132 ezer tévénéző látta. A mögöttünk hagyott hétvége sem telt el sportesemények nélkül, az M4 Sporton pénteken 128 ezren szurkoltak a BYGMA Kupán a Magyarország – Izland mérkőzésen, majd vasárnap is 137 ezren követték a BYGMA Kupa Egyiptom – Magyarország összecsapást.

 

Az M5, a magyar közmédia kulturális, ismeretterjesztő, és oktatási csatornája ezen a hétvégén is elfoglalta az őt megillető helyét a tematikus adók között: magazinműsorai és a különböző ismeretterjesztő, természetfilmes műsorok 5 és 43 ezer nézőszám közötti televíziónézőt vonzottak, ezzel az eredménnyel a csatorna a 3-4. a nézettségi rangsorban a hasonló adók között.

Mivel a közmédia a közszolgálati feladatai alapján a teljes társadalom számára kínál tartalmakat, a nézettségi és elérési adatokat a teljes népességre vonatkozóan tesszük közé. A Nielsen mérése alapján ez a 4 éves és annál idősebbek köre.

 

Comments are closed.