Erkély-koncertsorozat veszi kezdetét a Hagyományok Házában

Spread the love

Erkély-koncertsorozat veszi kezdetét a Hagyományok Házában, a népzenei előadások csütörtöktől április 22-ig tartanak és az intézmény Facebook oldalán is követhetők – közölte a Hagyományok Háza csütörtökön az MTI-vel.

    A Hagyományok Háza az európai mintát követve minden délben A zene lelki táplálék című zenei előadássorozattal jelentkezik a Corvin téri székháza teraszáról. Az élő népzenei közvetítések a nándorfehérvári csatára emlékező déli harangszó után csendülnek fel – olvasható a közleményben.
    Mint írják, a Hagyományok Háza ezzel a programmal segíteni szeretné a népzenészeket, azokat a muzsikusokat, akik a koncertek, nyilvános fellépések drasztikus elmaradásával súlyos megélhetési gondokkal küzdenek. A szervezők és a fellépők közvetíteni szeretnék az online bekapcsolódónak is az egyediség és a közösség, az összetartozás élményét.
    “Minden erővel fent kellene tartanunk az egységet, ami most, a járvánnyal szemben való ellenállást lélekben erősíti. A zene, a tánc, a művészetek évezredek óta azt a célt szolgálják, hogy a nehéz idők megterhelő eseményeit feloldják az emberekben. Ha a lélek erős, a test is jobban bírja” – idézi a közlemény Lászlót, a Hagyományok Háza főigazgatóját.
    Az intézmény további anyagokat oszt meg a jövőben az egész Kárpát-medencében és a diaszpórában élő magyarokkal, közzéteszi a Magyar Állami Népi Együttes műsorait és saját módszertani anyagok készítését is tervezi. Az első, csütörtöki koncerten Kelemen László zeneszerző és folklorista, Pál István Szalonna, a Magyar Állami Népi Együttes művészeti vezetője és Molnár Péter nagybőgős, játékát élvezhették az érdeklődők – zárul az összegzés.

Forrás:MTI

 

Comments are closed.