Bús Edina dupla győzelemmel tért vissza

Spread the love

Bús Edina két év külföldi versenyzés után a Hankook Autós Gyorsasági Bajnokság nyitó fordulóján 2 győzelemmel örvendeztette meg a közönséget és csapatát a B3 Racinget a Hungaroringen megrendezésre kerülő nyitó fordulóban.

A FIA Közép-Európai Zóna bajnokságába is számító versenyen győzelmek egy Zóna 2. és 3. helyet is értek.

A tegnapi első versenyen Edina a második rajtkockából vághatott volna neki a mai rajtnak, de ez csak képletesen volt igaz, mert repülőrajttal indították a futamot. A gumik a rajtrácson való várakozásnak köszönhetően visszahűltek, ami nem tett túl jót a felvezető kört követően Edina rajtjának és visszaesett a 3. pozícióba. A gumik felmelegedése után kezdődött az igazi küzdelem, Edina körről körre zárkózott fel az előtte haladó versenyzőre. Csak idő kérdése volt, hogy mikor előzi meg, de a verseny azon szakasza, ami a felzárkózással és Lalusic megelőzésével telt, kellő előnyt biztosított az élen autózó Milovan Vesnicnek a végső győzelemhez. A Zóna győzelem csak a szerb versenyző kiesésével lehetett volna meg, a hátralévő pár kör alatt annak ellenére is, hogy Edina folyamatosan zárkózott fel az előtte haladóra.

B3R_Hungaroring_2016_04_28_30 (10)

Végső összesítésben Edina Zóna 2. helyet, a magyar összesítésben pedig az első helyet szerezte meg visszatérése után a -2000 ccm túraautók versenyében.

A második versenyen meglett a duplázás

Hasonlóan a tegnapi naphoz a rajt után Edina visszaesett egy helyet és a harmadikként vette üldözőbe két szerb riválisát. A verseny első felében lassan de biztosan közeledett az előtte versenyző Lalusichoz és fokozatosan növelte előnyét a 4. helyen autózó Keszthelyi Viviennel szemben. A verseny második fele azonban változást hozott, Edina gumijai elfogytak és ezután már sajnos nem a második helyezés megszerzése volt a cél, hanem a harmadik pozíció megtartása. A végére igazán izgalmasra sikeredett a verseny, az utolsó köröket szinte vonatozva tették meg. Edina magabiztos versenyzéssel megtartotta minimális előnyét és igaz csak 1,5 autónyival, de előbb haladt át a célvonalon, mint versenyzőtársa.

Meglett a duplázás, a Magyar Bajnoki abszolút értékelésben az első, míg Zóna bajnokságban a harmadik helyet szerezte meg és ismét kétszer állhatott a dobogóra.

 

Comments are closed.