Bécs: egy jeggyel két múzeumba

Spread the love

1 Ticket fŸr 2 Museen: ãWien 1900Ò-Highlights in MAK und LEOPOLD MUSEUMKözös jegyet vezetett be a bécsi Leopold Museum és a MAK, így az érdeklődők kedvezményesen barangolhatják be a két kiállítóház termeit. A Wien 1900-Kombiticket birtokosait minden hónap első szombatján ingyenes tárlatvezetésre is várják.

 

Wien 1900-Kombiticket annak az új jegyfajtának a neve, amellyel a látogatók kedvezményes áron nézhetik meg a bécsi Leopold Museum és a MAK (Iparművészeti Múzeum) állandó- és időszaki tárlatait. A kombinált jegy 17 euró 90 centbe kerül, egy évig érvényes és mindkét múzeumban kapható.

Ráadásul a jegy birtokosai fél éven át minden hónap első szombatján ingyenes tárlatvezetésen vehetnek részt. A mintegy egyórás program során szakértő kísérettel ismerhetik meg a két kiállítóház 1900-as évek Bécséhez kapcsolódó gyűjteményét. A Leopold Museumban délelőtt 11-kor, a MAK-ban pedig délután 2-kor kezdődik az első ilyen tárlatvezetés 2015. március 7-én.

A közös jegy bevezetése kapcsán a MAK igazgatója, Christoph Thun-Hohenstein elmondta, hogy mindkét kiállítóházat lenyűgözi a bécsi modernizmus és az együttműködésük révén szeretnék minél több ember figyelmét felhívni a stílusirányzat időtlen eleganciájára és töretlen aktualitására.

 

 

 

Comments are closed.