Az új BMW 7-es sorozat

Spread the love

The new BMW 7 Series in painting Bernina Grey Amber Effect metallic with light-alloy wheel Styling 777 and leather “Nappa” with extended quilting in Cognac / Black (01/2019).

The new BMW 7 Series in painting Bernina Grey Amber Effect metallic with light-alloy wheel Styling 777 and leather “Nappa” with extended quilting in Cognac / Black (01/2019).

The new BMW 7 Series in painting Bernina Grey Amber Effect metallic with light-alloy wheel Styling 777 and leather “Nappa” with extended quilting in Cognac / Black (01/2019).

The new BMW 7 Series in painting Bernina Grey Amber Effect metallic with light-alloy wheel Styling 777 and leather “Nappa” with extended quilting in Cognac / Black (01/2019).

 • Bemutatkozik az új BMW 7-es sorozat, amellyel a bajor prémiumgyártó még tovább erősíti luxuskategóriájú zászlóshajói összetéveszthetetlen karakterét. A luxuslimuzin új nemzedékének jövőbe mutató formanyelve a magabiztos kiállás és a kifinomult elegancia harmóniája szerint öltött testet, amely az ajtók mögött részletekbe menően kidolgozott, pihentető környezetet és hosszú távú menetkomfortot garantál.
 • Újragondolt, abszolút presztízst szimbolizáló megjelenés az 50 milliméterrel magasabbra rajzolt frontrésznek köszönhetően, amelynek leginkább meghatározó eleme a mintegy 40 százalékkal megnövelt, egyetlen keretbe foglalt hűtőrács-pár. Minden korábbinál keskenyebb első fényszórók, az opcionális extrafelszereltség részeként BMW Laserlight lézerfény-technológiával. Az első lökhárító alsó felének két szélét elegáns, a karosszéria színére fényezett légterelő lapok törik meg, amelyeket látványos krómcsíkok nyomatékosítanak.
 • Az első kerékjárati ívek mögé vágott Air Breathers légkivezető nyílásokat függőlegesen, a precizitás, a letisztultság és a magabiztos stabilitás hármas egységeként rajzolták meg a tervezők. A köszöbtoldatokon végigfutó díszcsíkok egészen a hátsó lökhárító két széléig érnek.
 • Részletekbe menően újratervezett hátsó kialakítás. A hátsó lökhárítón a modell frontrészén elhelyezett nagyméretű légbeömlő motívuma köszön vissza. A kipufogóvégek nagyobb króm keretet kaptak, miközben az új BMW 7-es sorozat háromdimenziós hátsó lámpái az elődmodellhez viszonyítva hozzávetőlegesen 35 milliméterrel keskenyebbek és elegáns, vörös / fekete bura mögött világítanak. A hátsó lámpákat egy élesen meghúzott, rendkívül vékony (mindössze 6 milliméter vastag) fénycsík köti össze.
 • Széleskörűen kibővített karosszériafényezési opciók és könnyűfém keréktárcsa-garnitúrák. A személyre szabhatósági lehetőségek tárházát Design Pure Excellence felszereltségi csomag és az M Sport csomag tételei gyarapítják, miközben a minden korábbinál gazdagabb BMW Individual magasfényű Shadow Line külső felszereltségi csomag is újból elérhető.
 • Az új BMW 7-es sorozat utasterét kifinomult elegancia jellemzi. A harmonikus luxus érzését a fejedelmi kényelemről gondoskodó, exkluzív Nappa bőrkárpitozás, a prémium kezeléseken átesett fákból készült utastéri betétek, valamint a füstüveg mögé épített hangulatvilágítás egysége teremti meg. A bőrkormány multifunkciós gombjainak elrendezését és a vezeték nélküli okostelefon-töltő tálca elhelyezkedését ugyancsak újragondolták a készítők. A BMW Touch Command táblagép korszerűbb szoftverrel és frissített hardverrel dolgozik. A hátsó üléssorban utazó ügyfelek szórakoztatásáról Full HD felbontású érintőképernyők gondoskodnak.
 • A hosszabbra nyúló utazások kényelmét szinte tökéletes zajcsillapítás fokozza: a hátsó kerékjárati ívek környékére, a B-oszlopokba és a hátsó üléssorba erősített biztonsági övek környékére részletes szigetelést építettek be a tervezők. A hátsó és az oldalsó ablakok vastagabb üvegből készültek (a modellváltozat függvényében).
 • Továbbfejlesztett motorpaletta, amelynek minden egyes tagja maradéktalanul teljesíti az Euro 6d-TEMP emissziós szabvány előírásait. A BMW M760Li xDrive (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 12,4 – 12,5 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 282 – 285 gramm / km)* modell orrában dolgozó V12-es erőforrást benzinüzemű részecskeszűrővel szerelték fel. A BMW 750i xDrive (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 9,5 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 217 gramm / km)* és a BMW 750Li xDrive (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 9,5 – 9,6 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 218 gramm / km)* modellpáros új V8-as szíve 60 kW-tal / 80 lóerővel erősebb lett, maximális teljesítménye így immár 390 kW / 530 lóerő. A portfólión három dízelüzemű erőforrás is megtalálható, akár négy turbófeltöltővel lélegeztetve, tökéletesen lefedve a 195 kW / 265 lóerő és 294 kW / 400 lóerő közötti teljesítmény-tartományt.
 • Az új BMW 7-es sorozat plug-in hibrid hajtásláncában egy típus-specifikus módosításokon átesett, soros hathengeres benzinmotor és egy minden korábbinál fejlettebb nagyfeszültségű akkumulátor kettőse dolgozik, amely SPORT vezetési üzemmódban 290 kW / 394 lóerő rendszerteljesítményre képes. A plug-in hibrid hajtáslánccal szerelt 7-es BMW tisztán elektromos hatótávolsága 50 – 58 kilométerre nőtt.
 • A pazar utazási komfort és a sportautós menetdinamika kivételes, BMW modellekre jellemző egyensúlyát egy végtelenül kifinomult futómű-technológia kelti életre. Az első és a hátsó tengelyen is automatikus szintszabályozású, légrugós kerékfelfüggesztésekkel dolgozó, adaptív futómű az új BMW 7-es sorozat alapfelszereltségének része. Az opcionális extrafelszereltségek palettáján az aktív hátsókerék-kormányzás (Integral Active Steering) és az aktív borulásgátló rendszerrel felszerelt Executive Drive Pro kiegészítő futómű-szabályzás is megtalálható (kivéve a plug-in hibrid hajtáslánccal szerelt modellváltozatok esetében). A BMW M760Li xDrive modell és az új BMW 7-es sorozat plug-in hibrid hajtáslánccal szerelt modellváltozatai típus-specifikus futómű-hangoláson esnek át.
 • További fejlődés az automatizált járművezetés területén a végtelenül széleskörű vezetést támogató rendszerek innovációinak köszönhetően. Driving Assistant Professional csomag torlódás-asszisztenssel (Traffic Jam Assistant) kiegészített kormányzó- és sávtartó asszisztenssel (Steering and Lane Control Assistant). Az alapfelszereltség részeként kínált parkolóasszisztens (Parking Assistant) már a vadonatúj tolatási segédletet (Reversing Assistant) is magába foglalja.
 • Az új BMW 7-es sorozat alapfelszereltségének a BMW Live Cockpit Professional műszerfal-elrendezés is része, amely beépített navigációs- és multimédia-rendszerként, a 12,3” képernyő-átmérőjű műszerfal és a 10,25” képernyő-átmérőjű központi kijelző teljes mértékben digitális párosával kelti életre a látványos, két- és háromdimenziós grafikákat. A BMW központi operációs rendszerének legújabb, 7.0 verziója eközben a csúcstechnológia funkcionalitását helyezi a középpontba, amely részletekbe menően a bajor prémiumgyártó ügyfelének preferenciái szerint dolgozik. A vezető és első utasa a központi érintőképernyőn keresztül, az iDrive operációs rendszer vezérlőtárcsájával, a multifunkciós kormánykerék gombjaival, BMW Gesztusvezérléssel és hangvezérléssel is aktiválhatja a különböző funkciókat.
 • A BMW Intelligens Személyi Asszisztens digitális útitársként és fedélzeti szakértőként dolgozik, amelyet a bajor prémiumgyártó ügyfelei akár élőbeszéd útján is vezérelhetnek. A digitális személyi asszisztens utazás közben képes különféle utastéri élményeket is aktiválni, így többek között a frissítő vagy pihentető programot, amely az utastér-világítástól és a légkondicionálótól kezdve, az illatosítón, az ülésmasszázson és az árnyékoláson keresztül, egészen az ülés hűtéséig, fűtéséig vagy szellőztetéséig terjed. A fedélzeten a Microsoft Office 365 és a Skype for Business is megtalálható.

 

Comments are closed.