Az IPOSZ javasolja a gazdaságvédelmi intézkedések kiterjesztését a kisiparosokra

Spread the love

iposz_20191121_1353_DSC_5200

Németh László, az IPOSZ elnöke Fotó: Juhász Melinda

Az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) az kéri a kormánytól, hogy a kisiparosokra, főleg a lakossági szolgáltatásban dolgozó kisvállalkozókra is terjesszék ki a gazdaság- és munkahelyvédelmi intézkedéseket – mondta Németh László a szövetség elnöke az MTI-nek.

    Németh László kifejtette, a szakmai ipartestületektől érkezett jelzések alapján úgy látják, hogy a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe kerülnek a lakossági szolgálatást nyújtó kisvállalkozók, mivel drasztikusan visszaesik megrendelésük.
    Az IPOSZ a miniszterelnöknek küldött levelében azt kérte, hogy a más ágazatokban  bevezetett közteherviselési könnyítést terjesszék ki az iparosokra is. Az iparos vállalkozások jó része a kisadózó vállalkozások tételes adója (kata) szerint adózik, hasonlóan a taxisokhoz, ahol az átalányadó-fizetési kötelezettséget június 30-ig elengedik – hívta fel a figyelmet.
    Az IPOSZ elnöke beszámolt arról, hogy a szövetség a nehéz időszakban információval segíti tagságát a járványhelyzettel összefüggésben. Például bővítik az ingyenes jogpont szolgáltatást, hogy minél több munkaadó és munkavállaló kapjon jog tanácsot a kialakult helyzetben alkalmazható szabályokról.
    Németh László elmondta azt is, hogy a szövetség szakmai anyagokat juttat el a vállalkozókhoz arról, hogy egy adott szakmában milyen stratégiát készítsenek maguknak a további működésükhöz, valamint arról is, hogy a lakossági szolgáltatást nyújtók – például a csőtörést elhárító vízvezetékszerelők – hogyan kerülhetik el a fertőzést.

Forrás:MTI

 

Comments are closed.