AUTOMOTIVE HUNGARY – JÖVŐNK AZ AUTÓ

Spread the love

Ma már szinte közhely, hogy az autóipar – a maga csaknem 30 százalékos részesedésével – a magyar gazdaság legjelentősebb húzóágazata. Az ötven legnagyobb exportőr cég fele ehhez az iparághoz köthető. A járműgyártás teljesítménye több mint 3600 milliárd forint, amelyben éppúgy benne vannak a nagy autógyárak, mint az ezernél is több kisebb-nagyobb beszállító.

Fotó: Juhász Melinda

A járműipar legnagyobb magyarországi seregszemléje éppen ezért a HUNGEXPO egyik legdinamikusabban fejlődő kiállítása. A 4. AUTOMOTIVE HUNGARY-n és a negyedszázados jubileumát ünneplő AUTÓTECHNIKA-n a nagy autógyárak (Audi, Mercedes, Opel, Suzuki) mellett jelen lesznek a legjelentősebb beszállítók, illetve a hazai járműfenntartó-ipar szereplői, eszköz és szolgáltatás ellátói. A két kiállítás együtt komplex képet mutat a járműipar jelenlegi trendjeiről, a fejlődési irányokról, az innovációs lehetőségekről és a szakember utánpótlás helyzetéről.

Az AUTOMOTIVE és az AUTÓTECHNIKA ma már nemcsak Magyarország, hanem a régió legjelentősebb autóipari fóruma, melynek egyik legfőbb célja, hogy a gépjárműipar kulcsszereplői egy időben és egy helyen találkozhassanak, megismerjék a kapcsolódó ágazatok és szolgáltatások újdonságait, fejlesztéseit – mondja Ganczer Gábor, a HUNGEXPO Zrt. vezérigazgatója. Az iparág technológiai váltás előtt áll: a kiállítás idején zajló szakmai konferenciák olyan aktuális kérdésekkel foglalkoznak, mint az autonóm vezetéssel kapcsolatos megoldások, az alternatív hajtások és az Ipar 4.0.”

 

Comments are closed.