50 milliós gyógyszeradomány rászorulóknak

Spread the love

Karácsony előtt a Béres Gyógyszergyár hosszú évek óta az immunrendszer védelmét szolgáló gyógyszeradománnyal segíti a rászorulókat. Az idei évben 50 millió forint értékű Béres Cseppet adott át Béres Klára, a Béres Alapítvány elnöke karitatív szervezetek vezetőinek.

Adományátadás

A termékek célbajuttatásában a Magyar Katolikus Karitász, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, a Magyar Vöröskereszt, a Nyugdíjasklubok és Idősek „Életet az éveknek” Országos Szövetsége és a Magyar Református Szeretetszolgálat segít.

„Tevékenységünk fókuszában az egészségmegőrzés, a betegségek megelőzése áll, egyértelmű, hogy a Béres Alapítvány legjelentősebb támogatásait az egészségügy területén nyújtja – mondta Béres Klára. – Azok számára, akikhez most a karitatív szervezetek segítségével eljutnak majd adományaink, a napi megélhetés is gyakran problémát jelent, a szerek megvásárlására a maguk erejéből képtelenek. Adventhez közeledve még fontosabbnak tekintjük a szegények felé fordulást, mert köztük van a legtöbb magányos, támasz nélkül élő embertársunk is. Egészség-betegség kérdésében ők a legsérülékenyebbek. Ezért jelenthet számukra különösen sokat karácsonyi ajándékunk.”

Béres Klára beszámolt arról is, hogy melyek voltak a Béres Alapítvány jelentősebb termékadományai 2017-ben. A Rákellenes Küzdelem Világnapjához kötődően 50 millió forint értékű Béres Csepp adomány a daganatos betegek számára, 20 millió forint értékű Béres Csepp adomány a Budai Irgalmasrendi Kórház fekvőbetegei részére, együttműködés a Közép-Magyarországi Regionális Vérellátó Központtal, vashiányos véradók vaspótlása Vas Vital készítménnyel, erdélyi magyarok egészségügyi szűrővizsgálatában való együttműködés a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzattal és a Megyei Hetényi Géza Kórházzal: a rászorulók részére Béres termékadományok.

H.G.M.

 

Comments are closed.