1500 hátrányos helyzetű gyermeket és nagycsaládot szórakoztatott a Baptista Szeretetszolgálat Mikulásnap alkalmával

Különleges élményben részesülhettek hátrányos helyzetű gyerekek a Baptista Szeretetszolgálat szervezésében. A Jótékonysági Mikulásnapon a gyerekek cirkuszi előadást láthattak „Hófödte Álom – Ősi cirkuszi mese története” címmel a Fővárosi Nagycirkuszban. Sztárvendég volt Király Viktor, Cooky és Mittag Olivér, a The Voice 2019 Ausztria győztese. A cirkuszi mutatványok után a budapesti Óriáskerékre is felülhettek a csemeték. Budapest mellett vidékről is érkeztek, és sokan voltak, akik még sosem vettek részt ilyen programokon, így életre szóló élményt szereztek nekik a szervezők.

 Baptista Szeretetszolgálat - Mikulásnap - Baricz Dezső, Mittag Oliver, Király Viktor, Gál Dávid

Hagyományteremtő céllal Mikulásnapot tartottak sztárvendégekkel a Fővárosi Nagycirkuszban és a budapesti Óriáskeréken gyermekek részére, akik a főváros főbb nevezetességeit teljes körpanorámában láthatták. Király Viktor és Cooky mellett a magyar származású, de Bécsben élő 23 éves Mittag Oliver is részt vett a rendezvényen.

Baricz Dezső, a Baptista Szeretetszolgálat programszervezője elárulta, miért szervezi évről évre ezeket a jótékonysági eseményeket:

Fantasztikus élmény volt mindannyiunk számára, a gyermekek jól érezték magukat, öröm sugárzott az arcukról. Király Viktor, Cooky és Mittag Oliver nagy sikernek örvendett a kicsik és nagyok körében. Ilyenkor az ország egész területéről jönnek a tanáraikkal, kísérőikkel együtt. Ezt a különleges élményt viszik magukkal, és utána hónapokon keresztül ezekről a kalandokról beszélgetnek. Természetesen további nagy élmény számukra, hogy az előadás végén kapnak egy szelet pizzát és játékot is, a Pizza King Premium és a Regio Játék támogatásával. Mivel gyermekotthonban nevelkedtem, így csodálatos érzés jót tenni. Engem az tesz boldoggá, ha örömöt okozhatok hátrányos helyzetű gyermekeknek – mondta az esemény főszervezője, Baricz Dezső.

 

Mittag Oliver, a The Voice 2019 Ausztria nyertese örömmel vállalta el a felkérést, hogy hazánkban is felléphessen:

– Nagyon boldog vagyok, hogy Dezső meghívott a rendezvényre, hiszen Magyarországon születtem, mindig is az otthonom marad! A magyar emberek lelkesek, barátságosak, szeretek hazajárni. Most léphettem fel először Magyarországon és először ilyen nagyszínpadon, ennyi ember előtt. Izgultam, de nagyon élveztem, a gyerekek is oda jöttek hozzám az előadás után. Nagyon örülök, hogy megnyertem a tehetségkutatót, nyilván reménykedtem, de ekkora siker engem is meglepett. Ötszáz jelentkezőből száz jutott be az élő műsorba, és végül én maradtam. Noha öt éves korom óta fontos része a zene az életemnek, a Voice előtt nem álltam még színpadon. Nagy öröm, szürreális élmény, hogy a tizenkét tagú zsűri döntése alapján én kerültem ki győztesnek. Nagy boldogság számomra az is, hogy 2020 nyarán az egyik legnagyobb bécsi fesztivál, a Donauinselfest színpadán is bemutatkozhatom!