125 ország, 4000 részvevő – nagy siker volt a nemzetközi távközlési konferencia

Spread the love
ganczer

Fotó: Juhász Melinda

Sikeresen fejeződött be csütörtökön a Nemzetközi Távközlési Egyesület (ITU) Telecom World 2019 konferenciája Budapesten a Hungexpón. A külgazdasági és külügyminiszter itt jelentette be, hogy Magyarország 2023-2026 között minden ITU-t Budapesten rendezne. 

A 2015-ös rendezést követően Budapest idén második alkalommal adott otthont az ITU négy napos konferenciájának és kiállításának és ismét a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ területén. A Hungexpo két rendezvénycsarnokába, a G és F pavilonba 40 országból 260 kiállító mutatta be termékeit és fejlesztéseit, 13 ezer nm-en.  A fórum az A pavilonban lett kialakítva összesen 7 konferencia teremben. Jelentős területet foglaltak el továbbá az üzleti tárgyalások céljára kialakított tárgyalók és a nemzetközi médiaközpont is.

„Nagy megtiszteltetés és büszkeség számunkra, hogy a 2015-ös sikeres rendezés után ismét a HUNGEXPO-t választották a szervezők a rendezvény helyszínének. A konferencia és kiállítás idei sikeréhez nagyban hozzájárult, hogy nem egy hagyományos ügyfél- szolgáltató viszonyban, hanem igazi partnerségben, egy jól összeszokott csapatként tudtak együttműködni a szervezésért felelős kollégák, úgy az ITU, mint a Külügyminisztérium illetve a HUNGEXPO részéről.”- mondta Ganczer Gábor a Hungexpo vezérigazgatója.

Szijjártó Péter külügyminiszter az esemény záróceremóniáján bejelentette: a kormány döntése szerint tárgyalást kezdeményez arról, hogy minden ITU eseményt 2023-2026 között Magyarország rendezhessen meg. Hou-lin Csao, a Nemzetközi Távközlési Egyesület főtitkára szerint az infókommunikáció fejlettsége Magyarországon jó alapot ad a következő európai ITU konferencia megrendezésére és köszönetet mondott a sikeres, a 125 országból érkező több mint 4000 résztvevővel lezajló konferencia megrendezéséért. „ A 2021-re teljesen megújuló Hungexpo és az új kongresszusi központ a legkorszerűbb rendezvény infrastruktúrával felkészülten várja az ITU további rendezvényeit is.”- tette hozzá Ganczer Gábor.

 

Comments are closed.